·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

CRÒNICA DE LA JORNADA SOLIDÀRIA

16-05-2014

La diada de la Solidaritat d’enguany, va ésser tot un exemple de la implicació dels alumnes en el món de l'ètica i la moral solidària. Com en els darrers anys, els alumnes des de p3 fins a 4rt de l’ESO, van assistir a la celebració amb il·lusió i col·laboració.

La festa va començar amb un discurs d’obertura de la directora del centre, Patrícia Fusté. Després del discurs inicial, van començar les representacions de cada un dels cursos. Ens vam poder adelitar amb la seva gran animositat i alegria.

La gala va estar organitzada per els alumnes de 3er d’ESO que presentaven cada una de les actuacions i col·laboraven en un reportatge audiovisual.

La celebració ens va deixar moments molt emotius per recordar, com ara les dolces veus dels nens més petits de la casa demanant la pau al món i fomentant la col·laboració i la solidaritat. No ens van deixar indiferents les divertides i treballades coreografies que ens van il·lustrar els alumnes de primària, donant un toc més animat a la festa, i convidant a ballar als companys d’altres cursos.  La secundària va contribuir amb actuacions molt visuals i significatives.

Els alumnes de 4rt d’ESO van compartir amb nosaltres un seguit de reculls literaris propis amb els que manifestaven els beneficis de donar un cop de mà. També ens van oferir un conte simbòlic amb el qual ens van convidar a reflexionar sobre com podem ajudar-nos els uns als altres.

Vam tenir el plaer de poder gaudir d’actuacions musicals que van acompanyar la celebració així com les virtuoses mans del pianista Xavier Fabregat (4rt d’ESO),  o la dolça veu melodiosa de la Laia Mata (3er d’ESO), i per acabar el toc que va donar més força a la celebració, l’actuació de The Cross amb l’alumne Roger Mataró(4rt d’ESO), que va deixar a tot l’alumnat saltant d’eufòria.

Instants posteriors al concert, vam poder gaudir d’imatges que reflectien la convivència entre els alumnes, ja no de la mateixa classe ni del mateix curs, de la mateixa escola.

Després de la celebració, tocava reflexionar. Diverses entitats pròximes al centre van venir a fomentar la seva aportació solidària al món, i van animar-nos a participar en elles. Molts alumnes van sentir un gran interès per les activitats que presentaven. Es va fomentar el voluntariat i els valors ètics que l’envolten.

La diada d’enguany va ser un èxit en tots els nivells. Dies com aquests són dies que recordarem al marxar d’aquest centre, i que deixaran en nosaltres l’esperit solidari en el que creu i fomenta  l’Escola Voramar. Amb el nostre cop de mà, podem fer un món més agradable i més just.

MARTA BOU, EMMA HERNÀNDEZ, ROGER SAHUQUILLO


Xarxes socials: