·  TEL. 932 251 324 · EMAIL info@voramar.cat
 · 

Notícies

PARTICIPEM AL XXVII CONCURS " EL GUST PER LA LECTURA"

02-05-2022
ESO

Enguany a la comunitat de Joves de Voramar hem posat en marxa diferents propostes encabides en el nostre horari diari per armonitzar- lo amb els nostres interessos i necessitats. Un dels projectes està vinculat a despertar el gust per llegir. Cada dia de dilluns a divendres dediquem un quart d'hora a la lectura lliure. No només això. Hem iniciat un treball amb la biblioteca Xavier Benguerel per descobrir totes les possibilitats que la cerca bibliotecària ens pot oferir, no només en la nostra feina acadèmica, sinó també en el nostre gaudi personal.

Per completar aquest projecte ens hem inscrit al programa El Gust per la Lectura promogut des del Departament d'Educació. El Gust per la Lectura té per objectiu la formació de bons lectors i lectores. Es tracta que, al llarg de la nostra formació educativa, l'alumnat esdevinguin lectors competents, crítics i capaços de gaudir del plaer de la lectura.

El programa afavoreixi el desenvolupament de les competències literària i social i ciutadana. La dinamització de la lectura es porta a terme relacionant certes obres literàries amb altres tipus de discursos, de formats artístics i d'activitats, amb la intenció que el fet lector, a més de proporcionar sensibilitat estètica i contribuir al creixement personal, esdevingui element potenciador del treball compartit i la construcció de la ciutadania.

Un grup d'alumnes de 3r i 4t han estat seleccionats per presentar- s'hi pel contingut dels seus treballs en diferents  categories. Pel que fa a la tipologia de treballs, s'ofereix la possibilitat de presentar-ne d'individuals i de col·lectius, de creació literària, de recerca...; i fer-ho en suports diferents: llibre il·lustrat, mural, audiovisual, web, multimèdia…

En aquest ENLLAÇ 1 us proposem gaudir dels treballs presentats per l'alumnat de 3r. I en aquest ENLLAÇ 2 el vídeo presentat per l'alumnat de 4t. Esperem que us agradin i que tinguem sort i guanyem alguna de les categories! Ben aviat us en informarem!

A més, us ensenyem AQUÍ com són les nostres estones de lectura diària a la Comunitats de Joves de l'ESO Voramar.


Xarxes socials: